Views

Bercuti di Suria Appartment & Bukit Merah Laketown PART 2

Huhuhu...sejam lebih dok cangak depan laptop dgn harapan nak edit blog,semangat je baca tutor, TAPI hampehhh, memang betul org kata,kalau nk edit blog nih,harus tenang,,gopoh-gopoh mesti tak menjadi..
Dasyat jugak nak menuntut ilmu blog nih kan..
takpelah jom teruskan dengan entry 
Bercuti Di Suria Appartment & Bukit Merah Laketown Resort PART II
cehh,macam drama TV lak,ada part2 gitu..okayh selepas penat dengan aktiviti seharian,malam tuh memang tidur tak hingat lah,pagi tuh  bagun solat subuh,lepas tuh Bumm (tidur) balik,sedar-sedar dah pukul 9.30, so nak tak nak,kiteorang breakfast makan roti dengan tuna + mayonis je bersama dengan minuman 3 in 1,Thankz mama sebab bawakan untuk kiteorang,hehehe.Selesai breakfast,adik-adikku pun mulakan aktiviti mereka yg pertama dengan

 mandi manda dekat bawah tuh haa, aku sokodeng dari atas je,malas nk turun,sejukkkkk ramai orang sangat.
Lepas selesai mandi manda,kiteorang pun check-out pada pukul 12pm, disebabkan pagi makan roti je,time lunch kami belasah cukup-cukup...yummmm
Tadaa,dah sampai Waterpark,memang ramailah time ni, sampai takda parking,so terpaksa parking jauh sikit,bersyukur nasib ada parking jugak.
Elok-elok sampai dah pukul 1.30petang,jadi Abah pun buat pembayaran dekat kaunter. DEWASA RM29.00,KANAK-KANAK takpasti pulak,sebab kiteorang semua dah dewasa jadi buat pembayaran untuk dewasa sahaja,lupa nak pandang untuk bayaran kanak-kanak hmmm,sebelum berpoya-poya lebih kat dalam tuh,kiteorang solat Zohor dulu dekat Surau yg telah disediakan,dah selesai perkara wajib kami pun memulakan pesta air,Tetapi secara jujurnya melalui pandangan peribadi aku,Taman Tema air nih,dah tak seGah dulu,biase-biase je,seingat aku,dulu lagi best,dengan adanya warna-warna yg ceria,maybe dah lama beroperasi so cat pun mula luntur,tapi pihak yg bertanggunjawab kenalah buat sesuatu untuk menceriakan dan perlu lebih menitikberatkan kebersihan Taman Tema nih,bagi pengunjung yg first time datang mesti rasa macam 'alahaaiiii'.

 Antara aktiviti yang ada, seperti gambar di atas,Paintball,melawat ke Pulau Orang Hutan,berkayak,bagi makan itik,memancing dan lain-lain.
 aktiviti kegemaran adikku,
 gaya maw adaaaa
photography corner ...


okayh,sampai di sini,nak balik dah.Esok start kerja & sekolah



★Thankiss sebab bace★

4 budak busyuk:

~~oOpEt~~ said...

meriahnya :D suka kalau bercuti mcm tu :D

Cik Eyra said...

hehe,sekali sekala

ros_reeza said...

salam perkenalan :)

wahh..bestnya bercuti.. lama tak bercuti.. pernah gak g bukit merah..tp, dah lama la.. tahun 2008 :)

Cik Eyra said...

a'haa,nti dtg lah lg,heheh..dh lain dh skang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...