Views

Pangkor Island,Perak

ASSALAMMUALAIKUM

Jejalan lagi eyh??hee Honey moon lah sangatkan..pelan punya pelan,lastly ke Pangkor. Kenapa Pangkor?saja-saja je,husband kata dia tak pernah sampai lagi,so apa salahnya walaupun aku dah beberapa kali pergi bolehlah jadi pemandu pelancong peribadi cik suami.
Bertolak seawal pagi,eksited punya pasalkan,duit booking dah bank-in.Sampai nanti terus check-in je,senangkan..hahah tapi taklah sesenang yang disangka,nak cari parking jenuh jugak lah.Sebab kiteorang datang hari Ahad,awal pulak tu,semua tempat full,kalau boleh nak cari tempat parking yang berbumbung,lama kot nak tinggal,3hari.Pusing punya pusing alhamdulilah,jumpa juga parking yang berbumbung..Satu hari RM 10,memang berbaloi..
Survey punya survey jatuh cinta dengan Anjungan Beach Resort & Spa.Tempat dia cantik gilalah.Ada 3 pilihan bilik kat sini Standard 2 Pax,Delux 2 Pax dan Family 4 Pax. Kiteorang pilih Delux 2 Pax untuk 3hari 2malam .Ia terletak di Teluk Nipah
 Bahagian bancuh-bancuh air
 Empuk aihh
 View dari bilik terus nampak swimming pool,nyaman


 Shower Room






 Kita pergi ambik angin petang jom..

Ruang sambut tetamu resort

 View petang di Pangkor


 Love untuk kamo wahai suamiku

 Sebelum balik ke bilik,kita dinner dulu k.Makan menghadap laut.Aish romantika sungguh.Hahaha
*********
Hari Kedua.Bangun pagi kita breakfast.Walaupun simple dan nampak macam tak kenyang,tapi detik-detik nih dah cukup mengenyangkan..hahah tolonglahh jangan muntah,kasi lah can sikit..
Perghh..motifnya abang bergambar macam ni??Hahaha round punya round sampai penat..psstt sebenarnya husband aku nih takut air,sabar jelah,,tapi dia yang yea yea nak honeymoon kat island,jenuh pujuk ajak mandi pantai,nasib juga mau,itu pun tepi-tepi je,nampak aku ketengah je terus bebel-bebel,Yelah yelah saya tahu awak sayang saya kan..Penat jugak mandi laut,taksangka balik bilik rehat-rehat tertidur sampai petang.
*********************
 Malam ni kita makan seafood,kata husband..yeahhh..lapar-lapar
 Kerang rebus
 Udang masak merah

Nampak tak bekas daun pisang tu,tu bekas sotong,tak menyempat nak snap,kiteorang ngap.gelojoh tau laki bini nih , Sotong besar memang puaslah makan.
Shopping sikit-sikit untuk diri sendiri dan cenderahati untuk family,coz esok nak balik dah.Tapi sebelum balik bilik tu kita tapau Burger ayam special satu sayur lebih..

*****************
Hari ketiga,masa untuk pulang..pukul 11pagi dah check out sebab nak singgah Lumut dulu,nak beli Ikan bilis mata biru,ikan bilis yang paling glamour kat sini..
Siap membeli sedikit sebanyak,mohlah kita balik.Penat dah aih.Esok kerja weii...

★Thankiss sebab bace★

1 budak busyuk:

Fyra ahmad said...

Bestnya cuti-cuti kat pangkor. kita pun teringin jugak. tapi belum pernah sampai lagi.btw, cantiklah blog kak =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...