Views

Mcd Vs Kfc = Buku & Fail

28haribulan memang di tunggu setiap bulan,tarikh yang paling dinanti-nantikan,tarikh ape?ceceh,kepada sesiapa yg bekerja,takkan takfaham-faham lagikan,tarikh dapat gaji lah..heheh,Pagi-pagi datang ofis,dengan muka confident je,letak bontot terus on PC, connect to internet search bank online,sepantas kilat sign in banking online.Yeaahhh 'oit oit gaji dah masuk' kecoh beritahu 1 ofis pekhbaran baik ini.Tapi aku ingat aku lah yg paling cepat,rupa-rupanya ofismate aku,siap dah pegi tekan kat mesin ATM lagi,rupanya ada yg lebih taksub dari aku.Ciss!

Macam biasalah lunch time pukul 1.00pm,takde masa nk bercinta cintun lebih masa dengan kerja-kerja yg xpernah habis nih,tepat pukul 12.59pm terus jee angkat bontot pergi ATM,selesai je berurus niaga kat ATM, ATM mana harus dirahsiakan,hanya watak-watak yg terlibat jee tahu,termasuk situkang lap cermin di kedai sebelah. Terasa nak makan sesuatu,tapi malas nk drive jejauh,memandangkan Mcd yg paling dekat,kita makan Mcd je lah.

 MacChicken...My ofismate makan nih,dialah yg cucuk duit pagi-pagi tu,hehehe,sorii cik farah,opss termention pulak.hakhak
aku biasalah,berhantu sikit dengan segala jenis ayam.Yummmmm


Nak dijadikan cerita,habis je time kerja,aku pun bergegas balik ke rumah,elok sampai kat depan pintu rumah,my second brother ajak keluar kejap.Katanya nak belanja KFC bucket.huh?so dah orang nak belanja, ape lagi cepat jee lah,solat asar,mandi terus keluar pulak.Heii,ingat senang ke adik nak belanja?hehe.

 Kedatangan KFC bucket ke rumah
 sos thai tu,siapp pergi beli lagi,suka makan dengan sos nih.takcaya.cubalah.sedap!
KFC yang baru tuh,pedaas & rangup dia punya trademark..

Selesai je santap apa yg ada,terasa serbersalah terhadap badan,makan banyak fastfood kan xelok untuk badan.tapi REZEKI jugak tidak boleh DITOLAK,betul kan?Jadi untuk menembus rasa bersalah tu,terus aku jadi rajin pada malam itu,dengan Men'Vaccum setiap habuk yg ada,walaupun sebesar zarah.huh over tau.Tiba-tiba dapat ilham..

terasa nak kemas bahagian personal document,memang dah lama berazam nak buat,tapi xda masa jee,hahah konon xda masa,macam ade anak 10 kan. Personal document ni macam letak semua sijil-sijil akedmik & kokurikulum dalam 1 fail,susun cantik-cantik.Sebelum ni memang dh buat tapi bila nak guna main tarik je,pastu tak simpan balik. 1 fail lagi surat-surat bayaran pinjaman MARA,surat hutang dan resit pembayaran balik setiap bulan.Haa,kepada sesiapa yg buat pinjaman ketika belajar dulu,tak kira lah MARA ke PTPTN ke,sila jalankan tanggunjawab anda segera,ingat lah pada generasi akan datang,mereka jugak memerlukan.Cehh nasihat tu beb,padahal baru je bulan lepas aku skip buat pembayaran.Okayh la tuh,bayar jugak last month sesak sikit.

Tengah best-best kemas...
tiba-tiba tertengok buku ni,teringat zaman sekolah dulu.Sampai sekarang aku tak percaya,macam mana aku boleh ambil kos ini.Mungkinkah disebabkan oleh beliau??buku ni memang aku simpan sampai sekarang,segala basic mengenai akaun ada kt dalam nih,so apa2 kemusykilan inilah rujukan aku,lagi-lagi buku ini pemberian abg senior akaun kepada aku,Memang sayang habiss lah dkt buku ni,Mula-mula dapat buku nih,aku buat tidur malam taw.weii gediknya,opss jgn fikir bukan-bukan,tujuan aku buat macam tu sebab nak kasik ilmu tu meresap masuk dalam kepala hotak aku ni lah, mungkin disebabkan beliau jugak la aku terambil subjet ni,ciss nampak sangat tak ikhlas ambil subjet nih.huh

Bahasa Mandarin?hah memang pernah menuntut,tapi lama tak praktik kan.

sekadar perkongsian:-


aku yakin,mesti korang lebih teror dari aku,aku setakat basic boleh la,tu pun tercungap-cungap.haha

★Thankiss sebab bace★

2 budak busyuk:

~~oOpEt~~ said...

pet nmpk mcd lebih dri kfc.. sbb buka2 terus nmpk kotak ayam mcd :D

jaakechik said...

wah best la boley mkn mcD dn kfc dlm hari yg sama. rezeki tuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...