Views

Surat daripada MARA !!!

Kejadian berlaku 20Minit yang lalu.....
Dapat surat dari Majlis Amanah Rakyat (MARA).... terkejut beb,dah la aku sendiri yg ambil dari abg posmen,time tu aku ada kat luar tengah cuci kereta,lama kot takbasuh kereta dekat sebulan lebih kot,bukan malas,saja tak nak cuci,cuci weekands,hari isnin dah kotor balik.sakit hati je tau ! Jalan nak ke ofis memang banyak lori tanah keluar masuk.Sebab tu kereta aku cepat betul berhabuk,memandangkan esok nk hang out with myBFF ,aku gagahi jugaklah cuci,kang kawan aku tgk kereta aku macam ni,mau muntah hijau dia.hahah.So sampai jee surat dekat tangan aku,dengan rakusnya aku buka !
nampak kee?aishh gambar blurr la pulak. Nak tahu tak MARA bagi surat apa??Inilah surat Pengurangan Kadar Bayaran Balik Pinjaman Pelajaran . Wahh bestnya, taklupa juga ucap Alhamdulilah. dapat jugak pengurangan ni,MARA sangat baik hati ! yaa aku akui itu ! Jumlah perbelanjaan RM38,840.00 tapi kena bayar RM 19,420.00, syukurlah takbanyak sangat, Dalam surat ni jugak beritahu lagi 3minggu dieorang akan hantar 1 lg surat ,untuk menyatakan baki yg masih tingal,taksabar nak tengok berapa lg yg tingal,walaupun aku sendiri dah dapat agak berapa,sebab memang aku dah start bayar pun every month :)

★Thankiss sebab bace★

4 budak busyuk:

farah.fauzi said...

wahh..byr 50% je la ea? bestnyeee...akak dpt loan mara utk study ea? farah msok unikl..pown under mara..harap sgt pointer okey..xde laa kne byr bnyk sgt kn..

Cik Eyra said...

@farah.fauzi
a'ah,akak blaja under mara,hehe alhmdulilah :)

jaakechik said...

dpt pointer best la tu kan? hehe.. tahniag la. kurg siket beban. kan?

Cik Eyra said...

@jaakechik
pointer xbes mna pun..hu3,alhmduliah lega sikit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...