Views

10/11/2003-10/11/2012

ASSALAMMUALAIKUM
10/11/12 ^_^
cantikkan tarikh nie..
nanak pulak jatuh hari sabtu,berduyun duyun je orang pilih tarikh ni nak buat Majlis 
Khawin,.kepada mykazen,selamat penggantin baru untuk korang, ikut kepada planning 
awal nak akad nikah pada 10/11/12 tapi tok kadi ada urusan lain yang takdapat 
dielakkan.Jadi terpaksalah upacara akad nikah berlangsung pada 9/11/12, Inilah yang 
dikatakan kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan :) sudah tertulis kamo 
berdua akan menjadi suami isteri pada 9/11/12 ..Alhamdulilah,majlis berjalan dengan
 lancar..Entry pada kali ini aku bukanlah nak bercerita mengenai Majlis Perkhawinan ini,
Tapi mengenai tarikh 10/11/2003 , apa yang ada pada tarikh 10/11/2003 ? jeng jeng 
 suspen tak? hahah Aku akan bercerita mengenai Majlis Perkhawinan pada next entry ok!
Hmm...10/11/12?hari ini menyikap kembali perkenalanku dengan sidia pada 
10/11/2003..Masa tu aku berada dalam tingkatan 2.Memang taksesuaikan,makabah 
suruh pergi sekolah belajar,ko sibuk nak berkenalan dengan sidia bagai.Adoii. 
Gedikssnya aku, jatuh cinta pandang pertama? ada ke istilah ini.Bukan ke istilah Cinta 
monyet ini lebih sesuai? Yaa inilah istilah yang diguna pakai untuk budak sekolah yang 
gediks nak bercinta pada alam persekolahan. Termasuk aku? Beza aku dengan sidia cuma 
setahun.Sama sekolah ke?Ur senior? semestinya TIDAK,aku hanya bersekolah di sekolah 
harian biasa je, sidia bersekolah asrama penuh.Habis macam mana boleh kenal?
Kebetulan sepupu (lelaki) dia myclasmate masa sekolah rendah dulu,dari situlah 
permulaan kami.Masa mula mula abah & mama dapat tahu,dieorang marah jugak.Mak 
mana tak marah anak dia baru form 2,sidia pulak form 3, tapi lastly dieorang ok jugak,tapi 
100% dibawah permantauan mereka. Pada hari ini 10/11/12 cukuplah 9tahun kami 
bercintun.Habis bila lagi? dah tau dah,soalan yg paling femes kekawan bila jumpa aku,rata-
rata kawanku junior kepada sidia, nampak sgt aku ni kurang pandai berbanding rakan-
rakanku yg lainkan. Sedih !Jawapanku. InsyAllah tak lama dah. Bertahun berkawan 
semestinya aku jugak impikan ending yg bahgia seperti pasangan lain. Tempoh perkenalan
 yg panjang ni berbagai dugaan yg kami lalui,bergaduh tu perkara biasa. Tentangan dari
 family aku terutama my mom jugak tak kurang hebatnya.Suka,duka,air mata dah jadi 
sebahagian perjalanan kisahku.Apa yang aku dan dia harapkan sekarang ialah kami dapat
 disatukan dengan ikatan yg sah.Ya Allah, permudahkanlah urusan jodohku dengan 
Mohd Anuar bin Abd Razak. Aku berdoa agar dialah teman hidupku hingga ke akhir hayat 
dan juga diakhirat.amin.

Kek pemberian sidia,masa ulangtahun ku yang ke-23
huhu.aku da tua beb !

sapa eyh??
saya tahu awak tengah berusaha sekarang, 

P/s: kekawan selalu cakap muka kami seiras,kalau seiras maknanya jodoh panjang.yeeke?





















★Thankiss sebab bace★

12 budak busyuk:

CikMai said...

so cweet....hihihi..moga berkekalan dan bahagia selalu :)

Nana Hashim said...

lama kawan..smoga ke jinjang pelamin.isnyaAllah :)

lovehunter said...

salam, insyaallah moga kekal selamanya.huhuhu prknalan yg begitu lama, ending mmg ke pelamin mesti vote punya..xsbo2dahnie..kiki

saljurindu said...

lapar nasi minyak la.. macam terasa dekat jew baunya.. :)

Cik Eyra said...

@CikMai
amin.terima kasih :)

Cik Eyra said...

@Nana Hashim
InsyAllah,itu yg kami harapkan :)

Cik Eyra said...

@lovehunter
hahah tgu akak fara dlu..wekss~

Cik Eyra said...

@saljurindu
heheh..dan2 bau nasi mnyk noo...

jaakechik said...

hepyy bday yer...moga jodoh cik eyra ngn dia cepat...hihi.... kita beza 1thun jer yer...

Cik Eyra said...

@jaakechik
sebaya dgn sidia saya.hehe.adeh jaa dh kwen ada ank dh pon.cikeyra??erm tgu je lah.huhuh

.::: Princess MOMOY :::. said...

sweeeeeetttt nya

QA's ~ mamapapa said...

insyaALlah..semoga YG DIHARAP2KAN JADI KENYATAAN & brbahgia hingga ke hjg nyawa..amiinnn:) jmputla follow akak kmbali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...