Views

Char Keow Teow Sg Dua

ASSALAMMUALAIKUM

Char Keow Teow Sg Dua DaaaBoommmmmmmmmm..........
Bagi sesiapa yang berada di Penang,sudah tentu tidak asing lagi dengan kesedapan Char Keow Teow Sg Dua...Slurppppp...Seyess sedapp.. Telur ayam dibasuh.

Actly, pergi pekena Char Keow Teow nih pada hujung bulan tahun lepas,masa tu aku and family ke Pesta Pulau Pinang, pulang dari Pesta Penang, dieorang kalut nak makan Char Keow Teow,jadi abah terus driver ke Sg Dua, itulah kasih ayah sepanjang zaman,anak-anak teringin nak makan,abah driver jugak walaupun dah lewat malam dan jauh,seingat aku time tu dah pukul 1pagi.. Makan kuat ! Kuat makan !

sapa tak pernah tengok.Inilah rupa Char Keow Teow.hehe. Lempang laju-laju

Kasih ayah sepanjang zaman,kasih ibu dibawa kesyurga

Walaupun jam telah menujukkan 1.30pagi,tapi orang stay ramai .Suasana di kedai itu tetap maintain meriah nokk...

Dua orang si kurus dan si kering. Nampak je keremping tapi bedal sampai 2 pinggan sorang. Apalah adik-adik aku nih. Orang yang ambil oder tu pun terkejut... HAHAHA... sabar je lah...

So kepada yang belum pernah mencuba,silalah berkunjung ke sini. Pasti terangkat haabisssssssss....

Yang takde muka dalam entry ini,aku dan adikku mysecond brother.Kiteorang malu..hihihihi

P/s: taksabar nak tunggu finalis Maharja Lawak Mega malam nih. Go go shiro.. Saya peminat setia Jozan ! Boley ke macam tue?






★Thankiss sebab bace★

9 budak busyuk:

ros_reeza said...

Ada ke yg tak pernah tengok char keow teow? Hihi. Udang tu sungguh menggoda.

Cik Eyra said...

@ros_reeza
hikhik..klu takpernah tgk,maka beliau bukanlah penduduk bumi..

jaakechik said...

wahh bestnya... nanti jaa ke usm boleh laa try nanti...#jaa pergi usm 21hb ni..hihi...

.::: Princess MOMOY :::. said...

sedap sedapnya. momoy ni peminat char kuew teow tau. aduhhh...tensionnya tengok entry ni. nak cari char kuew teow yang best sini susah sikit

Cik Eyra said...

@jaakechik
jaa mesti try taw,seyes sedap..:)

Cik Eyra said...

@.::: Princess MOMOY :::.
kena turun penang lah cm 2..hehe

hana hadi said...

besarnya udang..

Cik Eyra said...

@hana hadi
a'ah..memang sedap slurppp..hehehe

jaakechik said...

salam cik eyra, apa tempt best di penang ni ekk? cer citer sikit. jaa kat usm skang ni, nak jenjalan sekitar sini bila jadual free...hihihii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...