Views

Tukar nama blog?

ASSALAMMUALAIKUM

Hyeee...
Pernah tak korang rasa tetiba nak change nama blog korang?dengan  timbulnya sejuta macam perasaan,yang membuatkan fikiran dan jiwa korang tergangu seperti nak sangat tukar nama blog?

Lama jugak aku berfikir. 4jam aksi tenung-tenung terjadi antara aku dan lappy.Duduk cangak sambil berfikir.nak tukar ke tak....takdapat jawapan.pergi dapur buat segelas air milo.duduk hadap lappy semula.godek-godek dashbord.berfikir.kosong.pergi dapur.cicah roti dengan milo.fikir lagi.kosong.Solat.duduk semula.fikir....Hinggakan adik aku tayang burger depan aku pun,aku pandang dengan selera yang terbantu.Lastly bahagian aku dia telan.

Kenapa nak tukar? kalau korang perasanlah....


Tidakkah terlalu panjang?aku nak taip pun berjela panjangnya. Boleh kematu jejari I..Sejarah,pada mulanya nak letak 'embunkasehmutiara.blogspot.com' tapi apakehellah tak boleh masuk.Coba dan coba tak boleh jugak.Lastly letaklah 'embunkasehmutiara-kasehmutiara.blogspot.com'. Memula create memang takboleh ingat pun,siap tulis dekat memo lagi nama blog sendiri. Makan bulan jugaklah nak hafal nama blog sendiri.Nanak lagi masa awal pembikinan memang takbernafsu nak online. Start seyes dengan blog awal tahun 2012 until now. BTW sekarang pun tidaklah sebegitu seyes.Suam-suam kuku jugak aku nih weyh..

Aku siap GOOGLE keburukan tukar nama blog <--- dibenarkan sentuh. Akhirnya aku muhasabah diri, dan bernekad membuang sejauh mungkin segala hasutan dan godaan syaitonnn......

Kini aku menginsafi  T__T

Nama blog boleh diibaratkan macam nama manusia jugak.Sekali dah register dalam surat beranak,payahla nak tukar lagi. Kalau nak tukar jugak,silalah turuti segala prosuder yang tah hape-hape lagi tue....


p/s: Pernah tak korang berangan nak tukar nama blog jugak?


★Thankiss sebab bace★

5 budak busyuk:

jaakechik said...

tukar nama blog (blogspot) byk keburukan nya cik eyra, org akan hilang link kita dan segala post lain yg ada link lama kita xdpt nak akses.

melainkan kalau tukar domain name. itu xapa. sbb dia transfer blogspot direct ke domain name.

mcm jaa kalau org taip http://jakechik-e-niaga.blogspot.com pun akan di bawa terus ke www.jaakechik.com.

cuma domain name ni, berbayar la pulak. tapi x mahal rm35 setahun....hihi....

hana hadi said...

ada jugak terlintas nak ubah nama blog.huhu tapi sebab2 tulah. sayang pun ada.lagipun blog hana org selalu search 'hijau itu duniaku' org x search pun url blog.hehe

Cik Eyra said...

@jaakechik
ouhh.ada jugak ke yg berbyar..baru tahu nih

Cik Eyra said...

@hana hadi
a'ah betul2..bila fikir2 terasa sayang lah pulak nak tukarkan.hehe

HASRUL HASSAN said...

As-Salam. Terima kasih kerana memberikan backlink dan menyebarkan sesuatu yang perlu diketahui oleh ramai blogger baru Malaysia. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...