Views

Girls Outing

ASSALAMMUALAIKUM..
Selamat berhujung minggu semua. Cuti memang bestkan.Lagi-lagi dapat luangkan masa 
dengan yang tersayang. Cukuplah 5 hari, pergi kerja balik kerja,sehari-sehari habis masa 
dekat office je,bak kata Ofismata aku 'kita ni lama-lama tua kat sini jelaa'... Hehehe..
ingat tak lagi kedai yang menjual barangan japan iaitu Daiso Japan <---cubit saya. 
Takpayah susah nak pergi shopping kat Jepun dekat Malaysia ni pun boleh.Jimat 
duit,masa dan tenaga. Tajuk entry pun Girls outing,maksudnya??keluar jejalan sambil beli 
dan belah..hehe Sasaran utama pada hari ini ialah Daiso Japan at Queesbay Mall..
ini lah tempat feveret aku..buat masa inilah..
okayh,sebenarnya gambar ni diambil time nak balik dah pun,sedang menuju ke kereta,tapi
 korang anggap je lah,kiteorang baru sampai.ehh boley pulak macam  tu kan. Oh oh..lupa 
nak perkenalkan watak 'Girls outing' yg terlibat pada kali ni ialah my mom,sis and me..
Wahh..gila babas lah...banyak woo stok,teruja habis aku time ni,gumbira rasa. Yelah dah 
beberapa kali aku datang,asyik habis jee..Kali ni memang kaw laa. Best seller dekat
 Daiso Japan menda alah ni lah. Mungkin permintaan yang mengalakkan daripada 
pengunjung sehinggakan mereka buat rak khas untuk letak mende ni. Syabas !
 4 Botol Mask muka
 2 Botol Pencuci Muka
we are family now ~yeahhh
kalau boleh,memang nak beli banyak lagi,tapi bajet pun celah gigi je wehy ! kang tengah 
bulan ni,tak pasal-pasal kena tokak mende ni pulak,yee dak?
 Dalam toilet pun jadi..hehe
 Penat jalan,perut pun menjerit mintak di isi..tapi yang berjalannya kaki bukan perut,tapi perut yang mintak dipenuhi? mengada-ngada punya perut..hahahah..okayh tak kelakar pun
-Burger Samurai < mama>
-macChicken dulex< my sis>
-macChicken * orang yg belanja oder biasa-biasa jee.huhuh
 ini air sakura kowt.Air yg partners dgn burger samurai tue..Rasanya,boley laa..Aku tak berapa suka sangat dengan air berkarbonat ni. Takut kena potong kaki* huhuhu
Mampu minum coffee MacD jee..tak mampu minum made in Starbucks punya.hehe.Teringat 
kata-kata mama time aku cakap 'Ma, jom pekena kopi starbucks' ...Sekali mama aku 
balas 'Sabaq-sabaqla minum kopi kat rumah' ..Adehh penat aku gelak dengan adik aku 
siang tadi..hahaha Kononnya lepas makan terus nak balik,
tetiba mama ajak masuk Guardian pulok doh...

 Tak tahulah,apa yg ditenung-tenungkan tue...
 Berus gigi..kalau tak tahu,sahh la tak gosok gigi..hihih
Facial Scrub by Simple..
Hasil dari meneroka ke dalam Guardian tadi,aku dapat menangkap 2 benda
 ni.huhu.Kopaklah aku bulan ni
Bila diamati sepenuhnya,bulan nie aku paling banyak pehabis duit..huhu
Barang yang aku dah beli minggu lepas
 make-up remover Lips & eye by Loreal
 Cleansing milk,also make-up remover untuk muka by Loreal
LipIce....Okayh.aku suka lipice ni,sebab dia merah ikut darah kita..heheh

Sudah tiba masa untuk aku menginsafi diri dan mengikat nafsu 
membeli buat masa dan ketika ini~



★Thankiss sebab bace★

20 budak busyuk:

.::: Princess MOMOY :::. said...

suka pergi daiso semata2 nak beli charcoal mask juga =)

Cik Eyra said...

@.::: Princess MOMOY :::.
wahh,ingatkan cikeyra sorang yg suka..samalah kita :)

piko ija said...

sakan ye...hehe

Cik Eyra said...

@piko ija
eh xda la,biase2 jee.hehe

lovehunter said...

wahhhh teringin nak p..erm ntah bila leh p nie..:)

Cik Eyra said...

@lovehunter
mesti pegi taw,baru boley rsa keterujaan yg tsendiri :)

jaakechik said...

wow...byk nya shopping alat make up! hehe.. jaa pon bru tau ttg masker ni dari blogger ayu... dia jual benda alah ni... ingt nak try beli ngn dia laa..

Cik Eyra said...

@jaakechik
sekali sekala boley la.law slalu jenuh den..heheh,try la bes mask nie :0 hohohoh

jaakechik said...

p/s : jaa tag cik eyra dlm segmen ni tau.. http://jaakechik-e-niaga.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html kalo ada masa free join la eh.. nati buleh up followers.. ada hadiah lagi..hehe

Lady said...

kalau "girls" memang sakan la :) singgah ke mari :)

Cik Eyra said...

@Lady
sakan pehabis duit.heheh

Nana Hashim said...

nice...
jemput join segmen sy

http://hazwanahashim88.blogspot.com/2012/10/siapa-nak-saya-klik-iklan-nuffnang.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

banyak barang beli
tapi seyes kalau pergi daiso wajib ber charcoal mask juga

Cik Eyra said...

@.::: Princess MOMOY :::.
betul 2,skali pergi borong charol msak banyak2 wat stock...heheh

Izwanie Eynia said...

haha.. amboi soping sakan nampak.. ^_^

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Akak pun suka masuk kedai ni..comel² & murah² barang dia..stiap kali ke jusco bukit indah tu tak lepaskan peluang masuk kedai ni...

evangelistaNiL said...

tak ahj pun g qb hehe

Cik Eyra said...

@Izwanie Eynia
ehh xdak lah.hee

Cik Eyra said...

@LiLy @ MaMaQiStInA
yg besnya semua 5ringgitkan :)

Cik Eyra said...

@evangelistaNiL
alo lo..stay penang jgk eyh?hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...